Ce este o viză de emigrare în Canada ?

O viză de emigrare în Canada (Viză de rezidenă permanentă) este un document care permite unei persoane de a trăi și de a lucra oriunde în Canada, și conferă acestei persoane statutul de rezident permanent. Acestă viză necesită anumite responsabilități și poate fi revocată în cazul în care titularul nu își îndeplinește obligațiile de rezidență canadiană, sau este găsit vinovat de săvârșirea unor infracțiuni grave. O persoană care este rezident permanent al Canadei poate aplica, după 3 ani pentru dobândirea cetățeniei canadiene.

Este un permis de muncă pentru Canada diferit față de o viză de emigrare Canada ?

Un permis de muncă permite unei persoane să locuiască și să muncească în Canada pentru o perioada de timp limitată, tipul de muncă pe care acesta o poate face fiind uneori restricționat. Faptul că dețineți un permis de muncă în Canada nu duce neapărat la obținerea cetățeniei însă este un punct important de plecare în vederea obținerii statului de emigrant în Canada. O viză de emigrare Canada permite deținătorului să locuiască și să muncească oriunde în Canada, în orice ocupație și pentru o perioada de timp limitată. Ca și rezident permanent al Canadei puteți aplica în vederea obținerii cetățeniei Canadiene după o perioadă de timp de 3 ani. În plus puteți să inițiați cereri de reintregire a familiei prin care să vă aduceți și familia în Canada.

Pot aplica pentru statutul de Rezident Permanent și statutul de rezident temporar în același timp ?

Puteți aplica pentru statutul de Rezident Permanent și statutul temporar în același timp. Politica de emigrare îm Canada recunoaște conceptul de dublă intenție.

Am auzit că s-au schimbat regulamentele de selecție pentru emigrare în Canada. Cum voi fi afectat ?

Regulamente de emigrare Canada și legislația de emigrare sunt schimbate în mod constant. Vă recomandăm să verificați dacă îndepliniți cerințele doar în momentul în care chiar doriți să inițiați cererea de emigrare în Canada. În cazul în care îndepliniți cerințele, inițiați cererea de emigrare oficială cât de repede posibil.

Ce avantaje am dacă apelez la un Consultant de emigrare autorizat ?

Procedura de a emigra în Canada a devenit cu timpul din ce în ce mai complicată. În prezent există mai mult de 60 de programe de emigrare diferite (federale și provinciale) la care un solicitant poate aplica și este foarte dificil să știi ce program este cel mai potrivit pentru situația ta. Chiar dacă Ministerul cetățeniei și imigrației va permite să solicitați viza pe cont propriu, statistic, șansele de reușită cresc dacă un consultant de emigrare autorizat din Canada vă reprezintă.

Cine se califică pentru o viză de emigrare ?

Viza de emigrare în Canada (Viza de rezidență permanentă) poate fi eliberată în urma aplicării pentru programul de emigrare a lucrătorilor calificați (Federal sau Quebec), candidaților nominalizați de o provincie, persoanelor care au studiat în Canada, persoanlelor care au muncit în Canada sau persoanelor care doresc să înceapa o afacere în Canada. Membrilor de familie apropiați ai rezidenților permanenți sau cetățenilor canadieni, pot primi viza de emgirare în Canada în urma procesului de sponsorizare (reîntregire a familiei).

Pe cine pot să includ în cererea mea de emigrare ?

Soțul, Soția, partenerul conjugal și copiii aflați în întreținere pot fi incluși în cererea de emigrare. Copiii aflați în întreținere trebuie să fie sub vârsta de 18 ani. O modificare a compoziției familiei după ce cererea dvs a fost prezentată poate afecta procesarea cererii dumneavoastră.

Părinții, în general, nu pot fi inclusi în cererea dumneavoastră. Puteți însă să inițiați cerere de sponsorizare în momentul în care se deschid locurile disponibile pentru acest tip de cerere. În prezent există programul de Super Viza valabil pentru părinți și bunici.

Există proceduri speciale de emigrare diferite pentru diferite provincii din Canada ?

Ministerul imigrației și cetățeniei din Canada a acordat anumitor provincii dreptul de a-și selecta emigranții. Aceste programe sunt denumite PNP Provincial Nomination Program.

Quebec spre exemplu are autoritatea exclusivă de a selecta candidații care doresc să locuiască în această provincie. Acești aplicanți sunt supuși unor criterii de selecție în plus față de ceilalți. Ei trebuie să plătească, de asemenea, o taxă suplimentară pentru procesare cererii de către autoritățile de imigrare din Quebec. Candidații care se califică cerințelor de selecție federale nu satisfac neapărat și cerințele de selecție din Quebec, îi vice-versa.

Guvernul canadian percepe o taxă pentru evaluarea unei cereri de emigrare în canada ?

Da. Guvernul canadian percepe taxe pentru evaluarea cererilor de emigrare. De exemplu pentru programul de emigrare Federal Skilled Worker taxele de procesare sunt:

– Aplicant principal – 550 cad

– Soț, Soție, Partener conjugal – 550 cad

– Fiecare membru de familie în vârstă de sub 19 ani și care nu este soțul, soția sau partenerul conjugal al aplicantului principal – 150 CAD

Când platesc taxe guvernamentale canadiene?

Taxele către guvernul canadian trebuie să fie prezentate în același timp cu cererea dumneavoastră de emigrare canada și sunt rambursabile în orice moment înainte de a fi începută evaluarea cererii de emigrare de către autoritățile de imigrație canadiene. În cazul în care sunt necesare taxe provinciale acestea trebuie să fie plătite în momentul în care cererea dumneavoastră este transmisă la autoritățile de emigrare provinciale. Taxa pentru dreptul de rezidență permanentă poate fi plătită în orice moment înainte de emiterea vizei de emigrare (rezidența permanentă) și este rambursabilă în cazul în care nu deveniți rezident permanent al Canadei.

În ce monedă trebuie să se plătească taxele guvernamentale canadiene?

Toate cererile de viză de emigrare sunt depuse la birourile desemnate în Canada și taxele de procesare guvernamentale asociate cu aceste aplicații trebuie să fie plătite în dolari canadieni. Taxele se pot plăti și cu ajutorul cardului de debit sau credit în cazul în care banca dvs va face automat conversia din lei în dolari canadieni.

Ce este taxa pentru dreptul de rezidență permanentă (RPRF)?

Solicitantul principal și soțul / soția sau partenerul conjugal trebuie să plătească această taxă, înaintea emiterii vizei de rezidență permanentă. Valoarea taxei pentru dreptul de rezidență permanentă în acest moment este de 490 CAD. Această taxă este rambursabilă în cazul în care solicitantul sau soțul / soția acestuia nu devin rezidenți permanenți ai Canadei.

Dacă sunt deja în Canada, mai este necesar să plătesc taxa pentru dreptul de rezidență permanentă ?

Da, toți solicitanții trebuie să plătească taxa pentru dreptul de rezidență permanentă.

Există și alte taxe sau costuri asociate cu procesul de emigrare în Canada?

Vă puteți aștepta să plătiti taxe legate de examenele medicale și, dacă este necesar, pentru legalizarea și / sau traducerea documentelor în limba franceză sau engleză. În plus, programul Federal Skilled Worker cere solicitanților să-și echivaleze diplomele de studii la o autoritate acreditată canadiană, desemnată de ministerul imigrație.

http://moldoveni.ca/wp-content/uploads/2018/04/moving-to-canada-895x1024.pnghttp://moldoveni.ca/wp-content/uploads/2018/04/moving-to-canada-150x150.pngmoldoveniInformatii
Ce este o viză de emigrare în Canada ? O viză de emigrare în Canada (Viză de rezidenă permanentă) este un document care permite unei persoane de a trăi și de a lucra oriunde în Canada, și conferă acestei persoane statutul de rezident permanent. Acestă viză necesită anumite responsabilități și...